ღ LilacMessy Followers ღ

ღ Since 29/12/09 ღ

ღ LikeUsOnFacebook ღ





Wednesday, April 13, 2011

# Tutorial Post Blockquotes


Oke, kalau korunk nak blockquotes korunk berbunga2 cm yg messy nyer, follow step kat bawah kei.. Tapy neh tutorial untuk sesape yg pakai layout baru tuh.. Sbb kalu yg pakai layout lame, tayah tambah2 coding dh.. Ohoooo


*kelik gambo untuk tumbesaran y terlampau*


Firstly;

Dashboard <> Design <> Edit HTML


Ctrl Hold F, carik word;

h3.post-title, h4 {



Kalau korunk dh jumpe, korunk paste code yg messy kasik neh kat atas code yg korunk dh Ctrl F tadik mcm dalam pic.. :)


*kelik2 gambo*


.post blockquote {
margin:1em 70px;
background-image:url (Link Gambo Korunk);
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
padding: 8px;
Border: 4px
solid (#Kale border korunk);
}



Untuk Padding, Border & Solid tuh korunk bule tuka2.. Try and error sajork :) Kalu korunk nk carik kale untuk border korunk, bole masok sini;


HTML | Color Codes



Happy Trying ! Kalau korunk tak berjaya nk buat.. Adess mmg tak dapat la nk nolong.. & kalau korunk carik code2 tuh tak jumpe, Korunk paste je code blockquotes tuh kat mne2 bahagiaan coding untuk post.. :D *mesti jadik~!*



p/s; Kalau tuto neh terkurang kat mne2,
Harap maaf ~!

Mood; Lapo +_+"



ps/s; Entry neh SDN BHD..
Kalau nk copy,
Backlink kat aii oke !





LilacMessy
SecubitNota; Sharing is Caring, TAPY kalau nak copy entry wa, bgtau eh.. Paling terok pong wa makan hati jerk.. :)

4 Hug me ღ:

hafiz hafizol said...

holoo tomei .. lau HH wat ni konpem org ate HH mat bunga..hahhaaha

peaNut said...

aduuiiii...byk nya keja nk buat yunk...hurmmm...

:-: LilacMessy :-: said...

@hafiz hafizol Mat bunga pong suwit okeh ~

:p

:-: LilacMessy :-: said...

@peaNut Hehek.. Agak banyak jugak..

:))