ღ LilacMessy Followers ღ

ღ Since 29/12/09 ღ

ღ LikeUsOnFacebook ღ





Sunday, April 21, 2013

Drama Review; Journey To The West 1996 & 1998


Assalamualaikum !




Akhirnya akhirnya akhirnyaaaa ! Yang diidam menjadi kenyataan.. ^_^ DVD Journey To The West 1996 & 1998 dah ada dalam tangan wa ! Hari hari wa cari, meng'google' kelik sana kelik sini.. Dan hari hari jugak la wa jumpa link journey to the west 1996, sesape nak download boleh cari kat google dengan menaip "Journey to the west 1996 eng sub".. Ok dh.. Next ~


Tapi bile dah abiS mendonlod and dah abiS tengok, malangnya cerita tuh bersambung.. So dalam keadaan terpaksa tanpa rela, kena cari Journey to the west 1998 season 2 pulak.. Masalahnya, kat youtube ade tuh ade, tapi pepaham sendiri la ea sbb subtittle yg TADAK.. So, tayah nk sesusah google or goole mahupun google.. Sebab SESIA je.. 


Memula kuar web dengan link episod, bile ko kelik kuar iklan, ko kelik lagi dia akan suruh ko donlod player la, video dah kena removed la.. Pentipu sungguh.. =_= Cari dekat HKV (Hong Kong Video) ? Lagi mengarut ! Sebab kat HKV tuh bukan semata mata jual DVD je, dengan tv headfon speaker pon ade jual jugak.. -_-


So sesape yang stay Penang Pulau Pinang Pulau Aman ataupun pulau pulau yang berjiran mungkin jugak berhampiran mahupun terdekat, kalau dah ngidam sangat nak cari DVD drama Hong Kong taiwan cina pakistan zimbakwe dan bla bla bla, boleh try cari dekat Prangin Mall tingkat 5.. Wa ta kompom semua drama ada, tapy wa jamin dvd dari TVB ada jual kat situ ! Wa jamin ! Sebab kedai tuh memang kedai TVB.. Fuhh ~


Kalau korang berangan nak oder online bagai, gudluck je la wa ucapkan sebab yang pirate memang bercambah.. Sub malay hanya ada pada video jttw 1996, tu pon wa raSa sub indon.. AdeSs ~ 


And satu lagi, bagi wa kalau nak cari dvd antik macam ni better cari yang ori tayah donlod bagai.. SEBAB kualiti ori dengan donlod sangat berbeza.. Skrg dah kurang rumah yang guna tv besaq macam oven dah, mejoriti semua nipis senipis kertas.. Paling cikai pon besar file je janji nipis.. Sori wa tatau inci tv bagai ni.. ~_~ Sbb korang tahu kot, drama antik ni kualiti dier pon antik jugak.. Kalao beli yang ori, tade la gambar sekembang donlod.. :)


Yang donlod teros dari youtube or dari memane tube yang ade, kompom pic, sub and suara KELAUT ! Dah nama pon free, nak harap ape sangat.. Kan ? :) Total price dedua season dalam lingkungan RM130.. Berbaloi ke beli ? Harus la bebaloi, sebab pic, sub and suara, PERFECT ! Tapy tapy tapyyy before korang nak beli tuh, check dulu keadaan dvd tuh macam mana, ada stiker kilat ke tidak, ade plastik yang membalut dvd tuh ke tidak sebab dvd pirate ada dimana mana.. Cek cek cekidoutttt ~




p/s;  SunWukong
:) (:





 LilacMessy
SecubitNota; Sharing is Caring, TAPY kalau nak copy entry wa, bgtau eh.. Paling terok pong wa makan hati jerk.. :)

17 Hug me ღ:

Nik thelovegood said...

Assalamualaikum!

Wahhh best gila dpt beli dvd ni! BTW, sy baru abeh menonton yg filem punya, yg baru2 ni kuar kan... tiba2 rindu gila nk tgk JTTW yg sy tgk masa zaman skola dlu... :'( yg dicky cheung berlakon kan... btw awk beli ktne?? Da lama sy cari kot huhu...

:-: LilacMessy :-: said...

WaalaikumSalam !

:D Memanggggggg heaven sangat bila dapat dedua ni ! Tapi mmg susah gilaaa nak cari dvd ni.. Huhuk.. Tapi kalau awak nak, awak boleh try direct teros dengan Multimedia Entertaiment. Dioang yang buat copyright sesetengah TVB drama.

Sy ade gak oder The Monkey King Quest For The Sutra, anddddd dah dapat ! :D Better dari beli kat kedai, kang pirate dikata ori.. Huh ! Nnty try email ling@multi-media.com.my okay :D

muhammad akashah said...

Huh.. hujung minggu leh la turun penang cri dvd tu... puas google yg season 2 pnye... xdpt2 yg de subtitle..

muhammad akashah said...

Huh... hujung minggu leh la turun penang cri dvd jttw season 2 pnye... puas cri yg de subtitle xdpt2...

:-: LilacMessy :-: said...

muhammad akashah;

Cari dekat prangin, tingkat empat, kedai dvd yang ada tulis tvb dekat kedai dia.. Cheq beli kat situ la :D

Anonymous said...

salam.... boleh tolong copykan subtitle die tak ?? sebab minat sagat kt citer ni.. saya ade sent link bagaimana cara nk copy subtitle dari dvd tuh,,

http://www.vso-software.fr/faq/add_subtitles_to_dvd/add_subtitles_to_dvd.php

tolong yer,,, movie dah download...
download sini..

http://www.justlatte.com/2011/09/28/1998-tvb-journey-to-the-west-ii/

tunggu subtitle jer..

email saya klu dah copy..

zulkarnain69@hotmail.co.uk

harap sangat..

:-: LilacMessy :-: said...

@Anonymous waalaikumSalam.. Awak nk sub dier ke ? Notebook sy tade tempat nk insert dvd.. Adesss.. Nnty sy try ikhtiar cara laen okay :D

Anonymous said...

hai, nnt kalau dh ad sub tu..pass kt sini jugak ye..huhu

huhu_hihi3677@yahoo.com

xpun,upload je kt blog..nnt msti rmai view..hehe

Anonymous said...

yup.. harap sangat awak boleh share subtitle die.. sy cari2 dvd tuh tak jumpe... nti dah ade sent la kt email saya tuh..thank

Anonymous said...

cuba pakai software ni.... ; )


http://www.magicdvdripper.com/rip-protected-dvd-and-keep-subtitles.htm

:-: LilacMessy :-: said...

Kepada Cik/Encik/Puan/Tuan AnonymouS;

Sy ta upload sub dekat belog or emailkan sub.. 1st sy tanak org salah gunakan sub, kang ada yang upload di belog or page memasing buat duet.. So sy juz boleh rekemen awak, awak dan awak beli cd original.

Email : ling@multi-media.com.my

Beliau akan tolong awak, awak dan awak cari branch copyright cd ni area kawaSan awak.. Jgn risau, ambik by hand ja, bukan pos bagai..

:)

Anonymous said...

Slamat hari Raya Lebaran y...

Kalau boleh saya mw minta subtitle JTTW 2 1998...
lw ad tolong kirim k email saya y...^_^
chen_guoxiang88@yahoo.com

yuyu said...

dah puas ke tgok cite..tuu..boleh jual kat saya tak..da lama cari cite tuh..jb xde laa..

yuyu said...

atau awak tolong belikan untuk saya then postkan n saya akan topup pembayarannya..

:-: LilacMessy :-: said...

@yuyuCuba email ling@multi-media.com.my.. Diorang yang buat copyright dvd tu.. Sebab haritu saya deal dengan diorang cari dvd The Monkey King yang cover hijau punya.. Try, kalau nak saya belikan pon boleh.. Nanti emailkan ke twimess@gmail.com.. Tapi tak silap dekat JB ada satu kedai, book store yang jual Segala macam dvd.. Try google ~

Anonymous said...

ada lagi yang season 2 tu?saya jumpa yang season 1 je.

:-: LilacMessy :-: said...

@Anonymous ada lagi.. Cari dekat speedy.. try tgok ~